SVADBA – svadobné fotenie

Blog Návštevy: 19948

svadba01Najkrajší deň pre zamilovaných by sa mal niesť v príjemnom očakávaní, i keď trošku zdravej nervozity tam samozrejme nesmie chýbať. Čo je najdôležitejšie na svadobnom dni pre snúbencov? Aby všetko od svadobných príprav, cez obrad, fotografovanie svadobného páru, hostinu s príbuznými a priateľmi až po posledný rannný bozk prebehlo pokiaľ možno hladko.

Ja sa budem venovať téme: Fotografovanie svadobného páru. Pre krásne fotky sme ochotní urobiť veľa, tváriť sa, nútene sa smiať, skákať do výšok, vykonávať rôzne namáhavé polohy, dávať si fúzy - nevesta, ružové vlasy – ženích, atď.

A predsa...tie najkrajšie fotky sú tie najjednoduchšie.. Nemusíte sa tváriť.. Môžete byť sám /sama sebou, prežívať citochvíle so svojou láskou, opätovať mu dôvernosti, dotyky, objatia... Šepkať mu, že sa tešíte na Váš spoločný život. Alebo len tak krásne mlčať. Práve takéto svadobné snímky sú nakoniec najúžasnejšie a svadobný pár sa z nich vytešuje najviac.

Každý sme iný. Sú páry, ktoré chcú mať extraordinárne fotky, krkolomné pózy, vtipné nápady na fotkách, sú páry, ktorí sú romantickejšie založení svadba02alebo tí, ktorí chcú maximálne prirodzené fotky. Preto je nanajvýš potrebné pred svadobným fotením ujasniť si cieľ svadobnej fotografie - štýl ktorý vyhovuje neveste i ženíchovi. Svoje želania treba predložiť fotografovi a ten je tu potom na to, aby im objasnil, čo takéto fotenie obnáša, čo si treba priniesť, ako sa nastajlovať. Fotograf sa jednoducho musí maximálne pripraviť, pretože chce splniť snúbencom ich vízie a požiadavky na krásne svadobné fotografie. 

Vynikajúce býva predsvadobné fotenie, tzv. rande foto, kde si snúbenci a fotograf vytvoria prvý „fotovzťah“, ktorý je taký dôležitý pre svadobný deň. Po takomto fotení sú už na seba v podstate zvyknutí, všetci sú uvoľnenenejší a prirodzení. A výsledné fotografie z rande fotenia dávajú snúbencom možnosť potvrdiť si, že voľba fotografa bola správna. Alebo aj nie, aj to sa možno stáva. Preto moja rada znie: Dobre si premyslite, aké chcete fotografie a prekonzultujte to s fotografom, ktorý Vám rád pomôže a usmerní Vás. A potom si už len užívajte, príjemné, romantické, aj vtipné chvíle pri fotení so svojou životnou láskou.  Takže: hor sa ženiť a vydávať ! 

Vytlačiť