Ako sa pripraviť na fotenie detí

Blog Návštevy: 20929

Ak ste sa rozhodli dať si  profesionálne nafotiť Vaše detičky, je dobré vopred vedieť, ako sa pripraviť, aké oblečenie im treba doniesť, v akom duchu Vaše ratolesti nastajlovať :-) Niekto chce moderné svieže fotky detí, iná mamička je založená romantickejšie a chcela by nežné rozprávkové fotky, ďaľšia mamina chce nechať vyniknúť prirodzenú povahu svojich detičiek.....

Deťúrence si treba pripraviť už doma, urobiť im účes, aký sa im najlepšie hodí, obliecť ich do šiat, ktoré na fotkách krásne vyniknú. U dievčatiek na romantické fotenie doporučujem tutu sukničky, vintage šatočky, v pastelových farbách alebo vo farbách, ktoré sa Vám páčia, len mali by spolu pekne ladiť. Ak ich chceme mať v prirodzenom štýle, odporúčam džínsy, rifľové sukničky, biele alebo iné jednofarebné tričko, top. Ozdôbky do vlasov sú takisto dôležité, nevadí, ak zabudnete niečo doma, v našom štúdiu máme k dispozícii veľa čeleniek, venčekov, a ozdôb do vlasov, takisto bižutériu-ako rôzne náhrdelníky, náušnice. Veľmi dobrým nápadom je priniesť z domu niečo, čo Vaše dieťatko vystihuje, jeho obľúbenú hračku, knižku alebo hocičo, čo má rado.
Menším chlapcom pristanú nohavice s trakmi, jednofarebné košele, tričká, biela farba je dobrou voľbou.

Takisto námornícke oblečenie vyzerá na chlapcoch úžasne :-) Väčší chlapci budú chcieť mať na sebe asi niečo cool-doprajte im to, budú na fotkách vyzerať prirodzenejšie, ako keby ste ich navliekli do neobľúbenej košele a slušných nohavíc. Na druhej strane niektorým chlapcom veľmi pristanú aj extrémy-formálne klasické obleky plus slnečné okuliare, košele s motýlikom a nohavice s trakmi... V štúdiu máme aj pre chlapcov rôzne motýliky, kravaty, klobúky...
Ak chcete byť zvečnení na niektorých snímkach s deťmi aj vy rodičia, alebo tety, starí rodičia, je tiež dobré zladiť si spoločne oblečenie, najmä štýlom a farbou. Mama s dcérkou môžu mať rovnaký účes či ozdobu vo vlasoch. Otecko zasa so synčekom klobúk, či motýlik, alebo rovnakú šatku okolo krku, traky.
Takže aby sme to zhrnuli, Vašu ratolesť oblečte doma do niečoho, v čom sa bude fotiť a do tašky si hoďte pár kúskov oblečenia alebo doplnkov na obmenu.
Menšie detičky zvyknú byť pred fotoaparátom niekedy vystrašené alebo uplakané,  aj to je v poriadku, necháme ich nech si zvyknú na prostredie, môžu sa pohrať s hračkami, postupne ich presunieme na "pľac". Tam sa ďalej hrajú a v rámci hry ich nafotíme, deti sú vtedy kľudnejšie a spokojné. Výsledkom sú potom krásne a prirodzené fotky Vášho dieťatka :-)

/Jana/

Vytlačiť